Saturday, December 31, 2011

Hati baru,Tahun pun baru..

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
assalamualaikum wbt..
sila jawab dengan sopan \(^^,)/
21 july is my last post..warghhh! lama tuu ~ dah macam zoo dah kot . semua haiwan ada duduk.al maklumla.. semak. dah macam hutan.. esok is New Year.. oh tidak ! 3 hour 15 min more before pam pom pam pom bunyi mercun ~ weeeeeee >.<


wahhh..amik kauuuu! bahagia betul


my Life is my message. macam tu la bunyi nya. apa yang di buat ada lah perkara yang tak boleh nak padam, tak boleh nak undur balik.. so for the new day (before it become Yesterday) dengan harapan yang setiingi gunung Everest(wooooo..!) nak jadi anak yang solehah.. jadi pelajar yang menggunakan ilmu yang di pelajari di gunakan dengan akal yang sempurna untuk perkara yang bermanfaat..(amacam ? 1 nafas je baca ? terus sesak nafas.. bhahaha) I Hope so.....

untk next post ada cerita menarik untuk di kongsi....

oke~ nanti kite update banyak2 lagik.. cHiLL for all my sweet readers.. <3

Thursday, July 21, 2011

‎7 ayat cinta ♥

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
sabda Rasulullah SAW:

barangsiapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini akandimuliakan oleh Allah dan malaikat danakan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih di lautan..


1. Bismillahhirrahmannirrahim : pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.

2. Alhamdulliah : pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.

3. Astagfirrullah : jika tersilapmengatakan sesuatu yang buruk.

4. Insyaallah : jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang.

5. Lahaulawalaquataillahbillah : bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yangburuk.

6. Innalillah : jika menghadapimusibah atau melihat kematian.

7. Laailaahaillallah : bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak-banyaknya.

~amalkanlah selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang yang terpilih oleh Allah..... ♥~
Aamin Ya Rabbal'Alamin....

JARI JEMARI MU

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg ::::::::::::::::__:(__)::__
:::::::::::::::(__)l:::::l(__)
:::::::::::::::l:=:ll::=:ll:=:​l:__ (1) Mengucap dua kalimah syahadat
:::::::::::::::l::::ll:::::ll:​:::l(__) (2) Sembahyang lima waktu
:::::::::::::::l:=:ll=:=ll:=:l​l:=:l (3) Berpuasa sebulan dalam bulan Ramadhan
:::::::::::::::l::::ll:::::ll:​:::ll::::l (4) Menunaikan zakat
::::::__::::::l:=:ll=:=ll:=:ll​:=:l (5) Menunaikan
haji ke Baitullah (Mekah)
:::::l]:::\::::l::::::::::::::​::ll:=:l
:::::l:::::):::l::::::::::::::​:::::::l
:::::(::::(_/:::::::::::::::::​::::::l
::::::\:::::::::::::::::::::::​:::::::l
:::::::\::::::::::::::::::::::​:::::::l
::::::::\:::::::::::::::::::::​::::::/
:::::::::\_:::::::::::::::::::​::::/
::::::::::::l:::::::::::::::::​::::l

IANYA TENTANG KELEBIHAN WANITA

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

salam semua nya... hari ni hari jumaat..hari penghulu segala hari...

nak share tentang kelebihan perempuan yang telah di ciptakan sejak azali lagi..

selamat membaca ~



1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W. akan hal tersebut, jawab baginda: “Ibu lebih penyayang daripada bapak dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.”

2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 70 orang lelaki yang soleh.

3. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, derajatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah S.W.T. dan orang yang takutkan Allah S.W.T. akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

4. Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah)lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barang siapa yang menyukakan anak perempuan seolah- olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.S.

5. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah S.A.W.) di dalam syurga.

6. Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.

7. Daripada Aisyah r.a. “Barang siapa yang diuji dengan se Suatu daripada anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.

8. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.

9. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu- pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

11. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya dan direkannya (serta menjaga sembahyang dan puasanya).

12. Aisyah r.a. berkata “Aku bertanya kepada Rasulullah S.A.W., siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab baginda, “Suaminya.” “Siapa pula berhak terhadap lelaki?” Jawab Rasulullah S.A.W. “Ibunya.”

13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dia kehendaki.

14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah S.W.T. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).

15. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah S.W.T. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

16. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T.

17. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

18. Apabila telah lahir (anak) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

19. Apabila semalaman (ibu) tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T. memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah S.W.T.

20. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.

21. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk dari pada 1,000 lelaki yang jahat.

22. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

23. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan)akan dapat satu pahala dari pada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.

24. Wanita yang melayani dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.

25. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.

26. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumah tangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

27. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.

28. Wanita yang memerah susu binatang dengan “bismillah” akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

29. Wanita yang menguli tepung gandum dengan “bismillah”, Allah akan berkatkan rezekinya.

30. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di baitullah.

31. Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.

32. Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.

33. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.

34. Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dianggap sebagai mati syahid.

35. Jika wanita melayani suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.

36. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempo(2½ thn), maka malaikat-malaikat dilangit akan khabarkan berita bahwa syurga wajib baginya.

37. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

38. Jika wanita memicit/mijat suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak.

39. Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki syurga.

40. Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

41. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya yaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.


suhanaAllah ~ indah sekali... sangat bersyukur dengan ap KAU kurnia kan.......

Boyfriend KU calling2 5x sehari

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg A : weh kau tahu x boyfriend aku call 3x shari,love of my life(sambil bt muka)

B : oh really? kekasih aku call aku 5 kali sehari(muka bangga)

A : Bestnya,byk credit kekasih kau?

B : x lah ni connection wireless

A : (mka x puas hati)hmm.pukul berapa dia call?

B : SUBUH,ZOHOR,ASAR,MAGHRIB and ISYA'. Nak romantik aku pulak call DIA pukul 2-3 pagi macam tu. Masa Dhuha pun ada.

Sebar-sebarkan Semoga Bermanfaat

Wednesday, July 20, 2011

KECANTIKAN KAUM HAWA

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.

Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.

Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.

Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.

Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni.

Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa, jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur.

Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri, dan satu lagi untuk menolong orang lain.

Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya.

Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia. Kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.

Kecantikan wanita, bukan pada kehalusan wajahnya, tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.

from Hafiz Asyraf: Sweet like Cadboury

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

[10:45:20 PM]:

Bermula dgn mmbelek page dkt imesh tiba2 nmpk sorg bdak nihhh!!

Ingtkan bear rupa2nya org.

Tengah rancak bersembang.

Tiba2 dia hadiahkan sy seekor ikan emas yg comel mcm sy..

Nama ikan tu Oscar..

Lpas tu makin lama makin best ja bersmbang.

Dia suka mkn cadboury bnyk2.. ehh x takut rongak gigi kew??

Tpi klo majuk just bgi ja cadboury tu..

Terus melompat smpai x ingt dunia.

Bila nk share cadboury dgn dia jgn harap la.. Gerenti x dpt punyeee.

Tapi mcm nk tergelak pon ada...hahahahaha

Satu hari tu tiba2 wjud perkataan geylonggg..

Apa lagi perang la.

Tpi sweet mcm cadboury kn perang tu..

Hasil nukilan drpd insan yg totally failed sajak.. hahahaha

FROM HIM TO ME !~ hehe.. thanks dude !!~

geyLong

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

Tercipta 1 SAJAK DI MANA IDEA SEDANG LIGAT DCARI LAGIK BERPUSING DAN MENARI2

Tersebut al kisah terjadi di sebuah perkampungan pelayar2 internet

Di takdirkan pada 1 hari,tgh duk leka layan lagu sambil surf internet. Ada 1 lelaki a.k.a GEYLONG.a.k.a org utara .HAHA.menyapa , SAY hi2 to me.

Layan la,sebab ngah bosan tahap dewa bak kata cikLipas.

chat2 dgn dia,tetiba tergerak nak bg satu ikan yang nama nya Oscar

Hari2 terus berlalu besama c GEYLONG ni..

sbb dia baik jadi suka kwn dgn dia neh

yg klakar , byk mulut , dan suka bg cokelat Cadbury

dan yang penting sebab dia GEYLONG

pendek kata,Ada2 je cerita terkeluar ngan org kedah tu.

Macam2 ayat kedah., ada ikan termenung a,k,a ikan sakit perut nama nya,atau nama saitifik lagi ikan keembong. Hahaha

Cadboury yang sweet tu terasa manis nya.. semanis 1persahabatan..

Tik tik.. masa bergerak lagik..

Tup..tup. dah 1045

Sebuah kisah pun tercipta....

Thursday, July 14, 2011

Racun di kiriku

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
salam semuanya... harini baru berkesempatan nak update blog.. uih, ada la jugak dalam 1 bulan. banyak assigment.hari hari assigmnt. yeeeeeee...sangat teruja dan tersenyum memanjang.. =.=
cuti mid-sem pun ada jugak . yang di beri nama assigment individual. nak tolong tak? tolong kasi support sama saya yang hampir tersandung dek kerana kejiwaan yang macam lalang ni.. tadi petang dah selesai jawab kuiz arab. hehe.gerenti dapat full kot.amin. \(^^,)/ dan test costing isnin lepas..its so crazy la i answer.. gler je mula2 confident sangat boleh jawab.last2 makan diri. ergh! ya tuhan, tabahkanla hatimu ini.........=.= pastu selasa jawab kuiz eco..ermm..not bad la.. AND WHERE I AM NOW ?? hehhe.. I'M HOME.. that's why boleh sign in blog and merepek,melalut macam-macam.. oh! sedar tak sedar terrrrbAWAK JAUH pulak mcm tajuk kat atas ni..

ok2 .. lets begin..takfahamla kenapa ada kawan makan kawan dan silap aku ke ?.. punya la saya ni mau kan kejujuran daripada sebuah persahabatan..ermm...tapi racun di balas,..

kata2 sehangat telur yang baru menetas "...takde masa la weh nak kacau hidup ko and boipren ko tu tau tak. aku punye la nak tolong ko pastu ko g cakap kat kat kawan kawan lain yang aku ni rampas boipren ko ! err.. takde msa la. kalo aku tau macam nila jadi nya,memang aku takmau tolong and nak tanggung dosa pulak 1hal ! fine la. aku redha je. takleh nak buat apa. baru aku tau ko ni yang macamne. huh! 1je aku nak cakap. aku ikhlas tolong ko tau tak ! aku punya la jujur tapi lain pulak ko fikirkan. terima kasih kawan kerana buat aku memahami apa itu kesabaran, dan jujur yang dah ko kasi. after this,i really DONT IT ANYMORE !!~ why ?? sebab takBerkhasiat dan lagi memudaratkan hidup aku tau tak !!! errrrrrrrrrrr...... =.= mood sangat tidak terkeruan.. selalu jadi mangsa keadaan..dahla taktau apa apa,tetiba ada je yang nak pandang serong.. takpelah, senyum akan ku hadiahkan.. (^^,)

itu dia.........dah geram tahap cipan ni tau tak !

Sunday, May 15, 2011

Kampung

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg



erghh ! rindu la nak balik kmpung ! nak jenguk embah,tokmek,tokCik.. lama dey tak jumpa.. mish gradpa.. urmmm... pastu nak jumpa uncle,aunt,czen2.. and lastly buat pertandingan memancing.. hahhaa... besttt... atlest masa di manfaatkan.. fikiran pun tenang.. takdea nak fikir itu la , ini laa... ermmm... sampai ntah apa apa laaa....

pastu kan... pegi ronda2.. jalan2 keliling kampung.. even side mak or ayah...
kampung kite jauh taw.. mak kt kelantan.. ayah lak kt selangor..
jauh nun d sana... kite lak duk kat terengganu..
ayah keja kat sini. pendek kata kira merantau la kan..
hehehhe.......


kLa, nanti sambng celoteh balik k..
-END-


Check betul betul la,k..

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Perghh.. bosan laaaaa..... tau2 mak ayah da keluar.....
tadi kan, ada orang ni ha nak bertelagah pasal bila msuk uitm.
kan 29 kolej.30 da start stdy. kecoh la ! dia lak cakap 28.. heshh..hangen gak ni..
sampai bertelagah jap duk kalut nak tau date yang mana satu..
last ending, i win ! hehe.. sebab mmg da betul kan.. yang dia nak pertikai lagi buat apa..
dah termaktub dalam kalendar uitm.. kamoo da check ka ? sebelum berkata-kata ? so beware... jangan salah maklumat. penting k.. dah banyak kali dah kejadian yang sama macam ni.. asyik nak menang dia je.. sabar je la..

Friday, April 29, 2011

Buat kamoo...

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
 
 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  
 
Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....
 
 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  
 
Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  
 
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....
 
 

Thursday, April 21, 2011

Sketsa P vs L

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
sketsa dia dan dia..

perempuan : tak nak bercinta ,, nak kahwin terus .. masuk Laa minang ,, jangan ajak coupLe .. !!
make sure ,awak ada kerja ,umah dan kereta .. ini syarat famiLy saya cakap ..

lelaki : family sy lak ckp nk kne ade degree dlu.. and awk kena totally perempuan yang sebetul nya
perempuan seperti yang d syarat dalam islam

perempuan : nak jadi suami kenala taat pada agama bukan semata mata sebelum kahwin je.kalo kwin
setakat nak bertunjangkan nafsu je jangan harap rumah tangga boleh kekal. tapi biarlah
kerana kasih kepadaNya..

oke.kita doakan semoga dia dan dia bertemu jodoh sebaik baik nya.. Amin ~





Monday, April 18, 2011

SEGMEN : HANDPHONE KU

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

Weeee!~
gempak nie.. excited nak story de mory pasal my handpne ni.. walllah gitu uolss !~ ahakz
nk join gak ker kowg ? haa.. coming
3.. join the segmen.
u want ?

My handphone


taraaaa!~
thats myHeart.. peneman di kala diri ini kesepian.. bayangkanla tanpa nya di sisiku.. ermm.. rasa kosong lak.. sebab macamna nak contact ngan tersayang..kan kan ?
nset ni ayah yang kasi..thanks dad! love u !~
best pakai..
coz ?? haa.. ada byk sebab dan ini antara nye;

1.dapat call& 3G
2.dapat texting
3.wifi-layannn~
4. can hear my fav song.. sound pun oke.cantek
5. en dic pun adoooo
6.can snap2!!~ tu yg penting. cun
7.main games-muahahaha-
8.susah seyh nak jumpa orang pakai nset sebijik mcm nieee..like!~
9.skrin yang betoi2 wide
10.Mega yg besar
11.download lagu sesuka hati.. hehe

that all~ even ada lagi.. yang penting banyak FUNCTION !!
i like and very the kalike!~
n so far, memang tade yang serupa pakai nset macam ni setakat harini..
my second phone. nokia classic berapa ek??hayoo..lupesss.. hehehe
yang penting dua dua enjoy and happening !!!

-END-

Wednesday, April 6, 2011

dinner OH dinner-d`bankers

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg


hi hi !!!!~
harini kita terbitkan sal dinner malam tadi..
bestttt
t!!!
happening !! syokkkk !!
taktau napa happy,,
maybe sebab RAMAI k
awan2 join gak.

OUR MOMENT PITCHA
hehehe.. like kan ?
thanks guyz!!~

Monday, April 4, 2011

pOM POM

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Hi all..

pom pom ??
apa la agaknya enrty kali ni kan.. harini buat apa?pagi ada 1 kelas.. petang ada koko `hayyak!!~ malam ni ada kelas.. next week kena prepare untuk forum BEL aka kls inggeris..sekarang tengah online sambil di kelilingi ratu2 buku .. malam esok dinner d`bankers.. HARINI puasa tapi rasa macam takleh nak teruskan, sakit dalam perut ni mencucuk cucuk.. perit wooo...dengan angin dalam badan ni.. ermm... asal la takleh lepas dari sebarang penyakit? ke sebab tak pandai jaga kesihatan diri? mUNGKIN.. hahahaha..
ermmm.... memang senget je rasa.. lagi two weeks da nak final.. kena target tinggi ni..nak dapatkan creadit hour... so far ok rasa nya untuk final.. just kena be smart work not hard work...kan kan ?

alamak tetiba teringat, i miss somone..
rasa nak tebus kesalahan pada someone tu balik.. tapi taktau macamane nak mulakan.. da bagi hint, dia pula tak nampak..
for him,im so sorry for my stupid mistake. i cant' care your feelings...
i dont know how to express it.. i just hope u can find someone who can love u more than me....... if u want me back to u, i will... i want be the best women after ur mom in ur life.. i can be ONLY for u.. how much now i miss our moment... our danced in tradisional.. our time with book at library.... and ur eyes to me~ how gentle u r to get me as ur lover on that time..

-END-

Toing Toing

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
salam readers yang cutest!!..
lama plak tak update.. tengok orang asyik duk update make me so jealous.. motif??? ye la kan... da bersawang ala ala menyawang.. hahaha.. apa punya bahasa la... hancorrrr !!~ haha..
today dapat tau ex bf bertunang.. ok.. no hal la.. chill !!~
xpuas lagik hidup bermanja manja dengan family..takkan sempitkan usia muda, yang penting nak carik ilmu, nak happy kan mak ayah.. ermm..kalau di fikirkan balik, hidup bertunjang kan nafsu ni tak kemana pun.. nak carik teman yang boleh melakar ke dunia dan akhirat,, itu penting.Melainkan hanya DIA yang tahu segala nya...
yang penting. mak dah cakap, tamo lepaskan lagik anak dara nya yang agak toing toing niee.. haha.. sebab?? perangai macam budak budak.. camne la nak jadi wife orang.. aiseymen ! terkena jap batang hidung sndiri~ agagaga
apa apa pun.. semoga kalian bahagia.. hati ni tade nak cakap apa apa just HAPPy.. syez ok. tade kaitan antara hidup dan mati.. hahahahaha
done it for today!! LOVE u guyz!! =)

Sunday, March 13, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
hi hi !!~ weee...
dengan hati yang melonjak kegumbiraan wani bersantai untuk jawab soalan2
oleh BEN ASHAARI ..
dah jawab tu kan just tinggalkan link kat
HOYIEEE... JENg2 time to jawab..mehla join kawan2..kita gamatkan lagi keadaan.. hehehe

JENg2 time to jawab.
  1. LELAKI pilihan anda ?
    LELAKI yang berdaya karisma.. yang tahu mengHormati perempuan.. yang ada ciri2 seorang bapa..penyayang..sweet..loving.. LOVE IT ~
  2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
    TAK PERLU. bergantung pada sudut pandangan seseorang untuk menilai.
  3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
    berkorban semata mata nak dapatkan cinta kemudian setelah memiliki nya, ditinggalkan.. macam apa entah.. baik tak payah berkorban.. kalau setakat lepas dapat di tinggal kan.. buang karen je..sia2 je berkorban melainkan bersungguh sungguh.. yang ni make me respect ! awesome !
  4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
    oh no! semua kalau tanya confirm akan cakap TIDAK kepada BERMADU. kenapa ? sebab sakit mengigil lagi menggelegak dalam hati bila share lelaki.. huh ! mana tak nya..isu jeles cnfirm akan timbul dan ketidak adilan akan berlaku even perkara temeh.. hati perempuan seperti kaca.. yang mana jelas dapat dilihat dan apabila ia jatuh maka selama nya akan terpanah di hati.. jelas kan?
  5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
    hati turut bersedih..perkara pertama biar dia bagitau sendiri even dah tau.. buat muka rileks.. tapi dalam masa yang sama dia akan tau kalo ada something tak kena.. bila dia dah explain,suruh dia tinggalkan dan boleh pergi kat perempuan tu! (walaupun the end-dia putus gak ngan perepmpuan tu for BACK TO ME )
  6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
    LELAKI . MAJORITY laa.. susah nak jumpa yang perempuan ni.. walaupun ada juga. tapi bilangan nya tak semegah lelaki.
  7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
    PEREMPUAN laa.. sebab SETIA tu penting,nak2 kalau berjauhahan..mana lagi nak berpegang kalau tidak totally pada keSETIAan dan kejujuran. BUKTI nya apabila perempuan mudah mengalirkan air mata semata mata untuk orang yang di cintai apabila si dia buat hal.
  8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
    YA. tersangat tepat. MEMANG penCEMBURU. muahahaha

    -SEKIAN-

Wednesday, March 9, 2011

bila hari khmis d uitm dungun...

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

hai hai there. !~
haa... seperti apa kata tajuk d atas.. harini adalah hari khamis dan hari keramat dax uitm dungun KERANA ?? haa..jeng2.. sebab boleh balik.. boleh outing lama2 sbb ada pasr malam kt area bndar dungun.. so nak beli apa2 pun dapat even barang xsberapa pun.. harap nak hilang kan tension boleh la kan.. ME?? perghh! ada test account jam 1630 nanti.. sempat online agi semata mata nak updte blog yang da lama bersawang lagikk menyerawang.. uhuks! euwww... spider come out!~

majority kawan kawan semua balik..
so tinggal la wani,tiqah ngn myra,.marina ngan kyra da balik.. mybe time ni dowg da nak naik bas.. huhuhu.. tetiba rasa sayu plak tengok dowg nak balik!
sebab tak suka di tinggalkan.. ermmm...tape2 hari sbtu jumpa lagikkk..
*suka suki kowg je ek pggil wani dax under age??
motif?? kes edit pic jerppp... HAHaHAHa
one more things masa hari isnin aka 7mac dapat belated suprise party..
thanks to guyz.. LOVE you damn much!!~
nanti apa2 hal wani update lagikkk...
tata my sweet readders!~ =)


bersama kawan yang COOL

Saturday, February 26, 2011

M.O.O.N and M.E

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
i smile to the moon..
mean when i look to moon.. it's remind me to you..
all my night i see the moon.. mean i miss you
when the moon in to the dark cloud.. i feel down.. but i never give up to wait it appear back..
mean i worry about you..




-wherever you r going..i'm going your way-

BLOG SAYA AKAN DI PROMOTE,JOM JOIN ?

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
JOM JOIN
motif nya untuk mengeratkan silaturrahim....

bLOG saya Akan Di promote,JOM JOIN ?

nak tau lebih lanjut sila click SINI

Thursday, February 24, 2011

THE FACEBLOG

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN
BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNI
A BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

mari berrrCAmping

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
salam to all ...
ermm..harini kan..
septut nya ada program kt uitm..
tp cmne ntah leh postpone.. mean next week..
ok! fine..

btw,aritu pergi kolej tenggol..kolej yang menempatkan student lelaki..
jalan punya jalan.. terna
mpak 1 poster..
yang uitm nak buat camping..
apa lagikk...kawan ajak join camping tu kat tasik kenyir..
memang nak pergi..tapi kena la minta permission daripada parent1st..
nanti jadi apa2 susah lak.. huhu
bunyi macam best je kan kan?
bayangkan...keindahan alam..
air nye yang tenang..lagipun aktiviti pun macam gempak+best jerp!
alamak!~ni tak
sabar nieh!
campign tu 3 until 5 march mean 2weeek from now...
hehhehehe..

-the end-

Monday, February 21, 2011

e-day with dr sheikh muszaphar syukor aka dr sMS

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Hi2 there!!~
nak tau takkk........?
hari yang paling syokk... hari yang cukup indah...
16FEB2011(harini baru update..hukhuk)
dan menggugat dak laki kat uitm jap.. haha (gurau jerr..hehe)
jeng2..dengan langkah bergaya..menawan tertawan dr sms masuk ..
1 dewan gamat.. lebih lebih lagi perempuan.. HISTERIA~ NGAN i sekali join.. hehe
mana mau nya tak.. dapat jumpa secara
live and ekslusif.. wow..! mantap! haha
syez guyz! really happy!~ handsome and dengan daya karisma dia berrMOTIVATED kan kami student uitm dungun untuk be more high confident
cara dia bercakap, and apa dia cerita time kat angkasa tu betul2 buat kami terpegun
i and kawan2 jap2 duk snap dia.. hehe~
never forget it
lagipun kan,rasa macam tak percaya dia ada dpan mata
hehehehehe


The first ever Malaysian cosmonaut .. =) very proud it!
"A SMALL STEP, BUT A GIANT LEAP FOR ALL MALAYSIANS!"

Friday, February 18, 2011

futsal- f.i.n.a.l jua

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
hi all my cutest reAders..
lama tak update blog.. dah maulana kowtt..o0ppss.. maulana ??! HEHE
oke la.. back to basic~ futsal oh futsal !~
wani join futsal for the bankers buat kali pertama..
tapi main untuk part1.. fineeeee... oke la kan..
huhuhuhu.. tapi yang part1 agak kecundang nak ke semi final APABILA wani kena lawan ngan my team sendiri yang part2.. !
O.M.G !!~
HAHA.. so mestila nak kasi my group menang kan..
therefore i just perhatikan bola dari jauh and bila dah sampai dekat2 area i just sepak then buat2 dono~ hehe..
sengal la i nie..
tapi sumpah best walau dalam hati ada sedikit membengkak..
kaki i saketttt..until now feel that effect..
sabauuu jelahhh..
huhu..

anyway,keesokannya........my group part2 kena lawan lak ngan part4..
dannnnnnnnnnnn.........
1-2
hohoho.. takpela..
sekurang2nya tak 0 . dan our group dapat second place..eleh..kalo main mati,kitorg yang menang,dorang menang sebab senior lelaki tu kawan kowg yang pgdil
tape..tape..tak kesahh..
hoyieeeeee!!~

Saturday, February 12, 2011

di MANA CinTA

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Dimana cintaku dapat d cari,
Cinta tak mungkin dapat di beli,
Tak mungkin juga dapat di curi...

dimana cinta ?
yang selalu membuat hati tersenyum bahagia,
dan ingin memiliki,
Untuk minta je tak berani...
(hayyooo..)

Kata orang cinta itu, Dari mata turun ke hati, Namun tak ku temukan jua cinta itu...
Lama-lama boleh gila,
emm...lelah dan putus asa,
mana nak cari dan dimana cinta berada
dan erti cinta tu ??

hasilnya.....
Ternyata cinta ada didalam hati kita,
Tak perlu jauh mencarinya,
Cinta itu ada selamanya,
Di hati kita.... \('' ,)/

~Dimana cinta~

Sunday, February 6, 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

SAYA SOKONG DUNIA BLOG
DAN
SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG!
ANDA BAGAIMANA ??

Friday, February 4, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya.

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg


hello and good evening to all my sweet readers...
like usually missLove join contest lagikk..
yiiehaaa.. !

syarat2nya berbunyik..
jadik follower kepada SOPHIE ALYAHYA yang lagi menawan
letakkan banner contest yang
d link terus
di SINI
Tajuk : Contest "Owh,
So Wonderful
tag 3 orang and make sure dorg tahu oke

you guyz storyla pasal moment yang wonderful berkait rapat dengan gambar yang d letakkan. Cerita la pasal apa saja even pasal keluarga, persahabatan, binatang peliharaan, percintaan etc.

here thats my story...


saat ini paling indah dalam hidup ku..
bukan calang2 ni dapat plkn..
hehe.. n i salah sorng dari de victim yang kena plkn ni..
memang BEST gler kalau teringatkan pasal kenangan kat plkn.
seronok dapat jumpa teman baru..
buat aktiviti bersama sama.. susah senang pun bersama ..
bayangkanla kalau sorang buat silap,semua kena denda..
tapi tape semangat tu yang penting..
gambar ni diambil masa minggu pertama kami bertugas d hujung minggu,mean hari ahad..
sempat posing lagi semua untuk buat kenangan..hehe..
fine.. memang agak penat... kami kena alert parent sape yang datang..
n buat announcement.. pernah jugak 1 ketika nak menangis rasa,..
yela.. kawan kawan parent datang but me ?
ayah tengah offshore kat china selama 1 bulan..
nak tak nak terimala hakikat.. 4 minggu berturut tak datang..
tuhan je tau how much i missed my family..
(oke.. tutup cter sedih..)
best glerrr time ni..
thats my wonderful yang tak semua orang dapat..
sampai sekarang still contact even masing2 sibuk..
owh! i miss u guyz damn much !
thats all.........

dan yang betuah itu adalah...