Friday, December 17, 2010

dot dOT doT ..

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
"kalau sy,,sy akn ckp,,lau awk btol2 syg sy,,masuk la mming,,kita mulakan hbgn dgn cARA yg halal,,insyallah~"
suka sesangat statemnt macam ini...
sekurang kurang nya jalan yg paling d redhai oleh Allah SWT dlm menjalinkan ukhwah dengan seseorang yg bakal kita dampingi..

apa apa pun itu cara yang seharusnya berlaku dan tak patut wujud nya istilah `couple`..
tu dalam islam..

tp harini,kecil2 pun dah pndai bab mgurat ni.. sungguh kcian.. mak bapak terpaksa menanggung dosa..

bencana alam semakin lama menghias detik2 penghujung usia berada d dunia.. tapi anak muda terus bergelumang dengan dosa.. macam ak.. tapi ak xmau semua tu terjadi lagi dan tak septutnya..

semoga tuhan ampunkan semua dosa2 apa yang telah ak lakukan.. ak tak nak terus bergelumang dgn dosa.. kerana dri istilah couple tu la yang memulakan segalanya..sampai tak ingat dunia..

sekarang ak akan cuba untuk jauh ini semua dan kalo seseorang tu ajak couple sekalipun ak akan memberi sebagaimana ayat yang terungkap di atas sekali..
macamna pun dah lumrah yang tuhan ciptakan untuk tiap manusia untuk mpunyai perasaan saling menyayangi..memang tidak d nafikan.. perasaan saling suka..

hanya iman dan takwa jadi pelindung segalanya.. beruntung bagi orang yang terus mendapat cahaya dan perlindungan daripda melakukan semua ini..

mcm ak ni...tak terkira dosa yang ada sekarang..ak takut..apa akan jadi d akhirat kelak kalau tidak amalan yang mencukupi dan sepatutnya
...

-end-

Monday, December 6, 2010

Tanda DiA sukakan KAU

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

Dalam kehidupan kalian yang gembira dikelilingi rakan-rakan kalian itu, adakah kalian sedar yang salah seorang dari rakan kalian itu rupanya berminat dengan kalian! Rupanya si dia tu dah lama menyimpan perasaan.. Cuma malu nak lepaskan..

haha… macam best je guna kata ganti diri kalian nie.. nak teruskanlah…

“Eh? Ye ke? Kita rasa biasa jer… ” salah! Memanglah kalian tak sedar.. Sebab kalian tak mengambil peduli keadaan sekeliling dengan tekun.. Bak kata Zizan Raja Lawak “kita kena alert!” :face75:

“Oklah.. Macam mane pulak kita nak tau yang member kita tu sukakan kita?” bagus… Soalan yang baik… Sila pusing roda tetikus anda..hehe:10:

1. Dia ambil berat dengan kalian. “dah makan ke belum?” “dah solat?” ayat biasa ambil berat.

2. Dia SMS @ call @ email kalian setiap malam.. Sampai nak sembang ape pun tak tau.. Itupun kalau kalian layan..

3. Dia berusaha mendekati kalian.. Dimana ada kalian disitulah dia ingin ada..


4. Mengikuti perkembangan dunia kalian.Tidak kiralah sumber itu dari kalian sendiri ataupun dari ketua kampung kalian sendiri..

5. Dia senantiasa ingin melihat kalian gembira.. Jika kalian bersedih, boring atau takde mood, si dialah yang akan menjadi penghilang duka kalian.

6. Dia akan merasa tidak gembira jika kalian bersembang dengan lelaki/perempuan lain. Jangan terkejut malam itu dia tak SMS kalian.mrgreen

7. Lihat perbezaan layanan dia antara kalian dan rakan lain.. Bukankah dia layan kalian dengan lebih mesra? Lebih istimewa..

8. Kalau ada apa-apa aktiviti, orang yang dia akan ajak adalah kalian dan ingin menjadikan kalian sebagai senarai wajib ada..

9. Cemburunya mengalahkan orang lain.. Tapi sebolehnya dia tidak akan menunjukkan tanda protes itu dengan terlalu nyata..


Nantikan episod akan datang untuk huraian lebih lanjut.. Dah macam drama la pulak..

blogger-mysweetden.blogspot.com

Saturday, December 4, 2010

mo0d n mood

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
:125:mcm2 kot mood nie..ermm.,..nama pun mnusia kn..like me la tu ! ahaks!
:face71: hehe..jgn marah.. ap2 pun! tu la life
:9:im love it! my life full wif SWEet colour
:128: haa... cntek x?! cntek kn.. hrini hujan.. sejukkkkk..
blogger-mysweetden.blogspot.commgigil beb! tp tula ujian dan khidpn yg tlh d tntukn untk kita smpai hrini dn d saat ni.. shiggla blog ni..o i called it as my diary.. ! ap pun feeling juz luah kt cni je ! drmtis gtu !
:95: bgus kn.. dri trus mnrus sksa diri smpai BD higher 140,ntah hpe2!
blogger-mysweetden.blogspot.com

LOL!
:face26: malu kn diri sejenak.. ade ke ptut? x kn.. okla.. ap ntah i merepk ni pun xtaw la.. sengettt!
:131:
er.... smpai kapan pun xkn bisa kita ungkap o troka sndri ap kita rasa kn.. mcm suka kt sam1 but kita nafikn.. tp excuse me oke! not me! better single..couple trouble.. lgpun pglm lps mgjar i 100001 juta ap itu khidpn wlpun xdpt d lafaz mlalui kata2.. btw! mmg ada yg ajak cple.. but i tolak.. xmau!

blogger-mysweetden.blogspot.com better mcm ni ngn family yg hepi n loving..
blogger-mysweetden.blogspot.comu la-la.. haha.. c.. hepi sesngt..
ok ! time`s up! time to get my shower .. cool beb! that all... babai all!
blogger-mysweetden.blogspot.com