Saturday, February 26, 2011

M.O.O.N and M.E

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
i smile to the moon..
mean when i look to moon.. it's remind me to you..
all my night i see the moon.. mean i miss you
when the moon in to the dark cloud.. i feel down.. but i never give up to wait it appear back..
mean i worry about you..




-wherever you r going..i'm going your way-

BLOG SAYA AKAN DI PROMOTE,JOM JOIN ?

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
JOM JOIN
motif nya untuk mengeratkan silaturrahim....

bLOG saya Akan Di promote,JOM JOIN ?

nak tau lebih lanjut sila click SINI

Thursday, February 24, 2011

THE FACEBLOG

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN
BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNI
A BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

mari berrrCAmping

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
salam to all ...
ermm..harini kan..
septut nya ada program kt uitm..
tp cmne ntah leh postpone.. mean next week..
ok! fine..

btw,aritu pergi kolej tenggol..kolej yang menempatkan student lelaki..
jalan punya jalan.. terna
mpak 1 poster..
yang uitm nak buat camping..
apa lagikk...kawan ajak join camping tu kat tasik kenyir..
memang nak pergi..tapi kena la minta permission daripada parent1st..
nanti jadi apa2 susah lak.. huhu
bunyi macam best je kan kan?
bayangkan...keindahan alam..
air nye yang tenang..lagipun aktiviti pun macam gempak+best jerp!
alamak!~ni tak
sabar nieh!
campign tu 3 until 5 march mean 2weeek from now...
hehhehehe..

-the end-

Monday, February 21, 2011

e-day with dr sheikh muszaphar syukor aka dr sMS

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Hi2 there!!~
nak tau takkk........?
hari yang paling syokk... hari yang cukup indah...
16FEB2011(harini baru update..hukhuk)
dan menggugat dak laki kat uitm jap.. haha (gurau jerr..hehe)
jeng2..dengan langkah bergaya..menawan tertawan dr sms masuk ..
1 dewan gamat.. lebih lebih lagi perempuan.. HISTERIA~ NGAN i sekali join.. hehe
mana mau nya tak.. dapat jumpa secara
live and ekslusif.. wow..! mantap! haha
syez guyz! really happy!~ handsome and dengan daya karisma dia berrMOTIVATED kan kami student uitm dungun untuk be more high confident
cara dia bercakap, and apa dia cerita time kat angkasa tu betul2 buat kami terpegun
i and kawan2 jap2 duk snap dia.. hehe~
never forget it
lagipun kan,rasa macam tak percaya dia ada dpan mata
hehehehehe


The first ever Malaysian cosmonaut .. =) very proud it!
"A SMALL STEP, BUT A GIANT LEAP FOR ALL MALAYSIANS!"

Friday, February 18, 2011

futsal- f.i.n.a.l jua

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
hi all my cutest reAders..
lama tak update blog.. dah maulana kowtt..o0ppss.. maulana ??! HEHE
oke la.. back to basic~ futsal oh futsal !~
wani join futsal for the bankers buat kali pertama..
tapi main untuk part1.. fineeeee... oke la kan..
huhuhuhu.. tapi yang part1 agak kecundang nak ke semi final APABILA wani kena lawan ngan my team sendiri yang part2.. !
O.M.G !!~
HAHA.. so mestila nak kasi my group menang kan..
therefore i just perhatikan bola dari jauh and bila dah sampai dekat2 area i just sepak then buat2 dono~ hehe..
sengal la i nie..
tapi sumpah best walau dalam hati ada sedikit membengkak..
kaki i saketttt..until now feel that effect..
sabauuu jelahhh..
huhu..

anyway,keesokannya........my group part2 kena lawan lak ngan part4..
dannnnnnnnnnnn.........
1-2
hohoho.. takpela..
sekurang2nya tak 0 . dan our group dapat second place..eleh..kalo main mati,kitorg yang menang,dorang menang sebab senior lelaki tu kawan kowg yang pgdil
tape..tape..tak kesahh..
hoyieeeeee!!~

Saturday, February 12, 2011

di MANA CinTA

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Dimana cintaku dapat d cari,
Cinta tak mungkin dapat di beli,
Tak mungkin juga dapat di curi...

dimana cinta ?
yang selalu membuat hati tersenyum bahagia,
dan ingin memiliki,
Untuk minta je tak berani...
(hayyooo..)

Kata orang cinta itu, Dari mata turun ke hati, Namun tak ku temukan jua cinta itu...
Lama-lama boleh gila,
emm...lelah dan putus asa,
mana nak cari dan dimana cinta berada
dan erti cinta tu ??

hasilnya.....
Ternyata cinta ada didalam hati kita,
Tak perlu jauh mencarinya,
Cinta itu ada selamanya,
Di hati kita.... \('' ,)/

~Dimana cinta~

Sunday, February 6, 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

SAYA SOKONG DUNIA BLOG
DAN
SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG!
ANDA BAGAIMANA ??

Friday, February 4, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya.

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg


hello and good evening to all my sweet readers...
like usually missLove join contest lagikk..
yiiehaaa.. !

syarat2nya berbunyik..
jadik follower kepada SOPHIE ALYAHYA yang lagi menawan
letakkan banner contest yang
d link terus
di SINI
Tajuk : Contest "Owh,
So Wonderful
tag 3 orang and make sure dorg tahu oke

you guyz storyla pasal moment yang wonderful berkait rapat dengan gambar yang d letakkan. Cerita la pasal apa saja even pasal keluarga, persahabatan, binatang peliharaan, percintaan etc.

here thats my story...


saat ini paling indah dalam hidup ku..
bukan calang2 ni dapat plkn..
hehe.. n i salah sorng dari de victim yang kena plkn ni..
memang BEST gler kalau teringatkan pasal kenangan kat plkn.
seronok dapat jumpa teman baru..
buat aktiviti bersama sama.. susah senang pun bersama ..
bayangkanla kalau sorang buat silap,semua kena denda..
tapi tape semangat tu yang penting..
gambar ni diambil masa minggu pertama kami bertugas d hujung minggu,mean hari ahad..
sempat posing lagi semua untuk buat kenangan..hehe..
fine.. memang agak penat... kami kena alert parent sape yang datang..
n buat announcement.. pernah jugak 1 ketika nak menangis rasa,..
yela.. kawan kawan parent datang but me ?
ayah tengah offshore kat china selama 1 bulan..
nak tak nak terimala hakikat.. 4 minggu berturut tak datang..
tuhan je tau how much i missed my family..
(oke.. tutup cter sedih..)
best glerrr time ni..
thats my wonderful yang tak semua orang dapat..
sampai sekarang still contact even masing2 sibuk..
owh! i miss u guyz damn much !
thats all.........

dan yang betuah itu adalah...


Thursday, February 3, 2011

iF I HAVE RM100

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg



SALAM to all cutest ...
missLove nak join contest lagikkk.. hehe
IF I HAVE RM1OO

dalam this contest kena upload pic yang d idamkan,sebab mahukan nya,
follow auniyukie,
buat entry tajuk if i have rm1oo,letak banner and
link kan kt SINI ,tag 3 yang betuah
date last 10feb2011
hadiah ?? jeng2 ..(tanye de`owner,, hehe)

ok..ssshhhsss..diam2 nak start da niee.. hehe

BARANG yang di idamkan adalah.....
:
:
:
:
\/


haaa... tu dia...
K.A.S.U.T.
menjadi menjadi kegilaan kalau pegi mana mana
kasut tu penting untuk di pakai kalau nak lindung tapak kaki
dari sebarang virus..
sekarang ni jugak..
macam2 trend kasut boleh kita dapat
hebat kan kan ?
jadi kalo ada rm1oo ni,memang
nak beli kasut trend terkini..
tapi macam wani ni minat........

tu dia...
wedges...
cantek kn ? kowang pun mesti minat
perempuan la katakan..
hehe..
best kalau dapat nieee... =))
oke..yang bertuah untuk d tag
adalah


~sekian~



Wednesday, February 2, 2011

SAYA FOBIA DENGAN DOT DOT

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg



Hi hi
there..
say Thanks
untuk akak yang kiu
t miut akak TZA
kerana sudi tag wani untuk join contest
oleh
huishhh.. sedap tuan em
punya nama..
hehe

like usually tiap contest ke
na jadik follower kn..
mmg syarat utama nya..
lagikkk...

dalam this contest kena buat 1entry pasal kefobian`an anda o pengalaman @ peristiwa sepanjang kehidupan
bergelar `manusia` ( heshh.. macam pe
das..kaw kaw je bunyik..)
pastu... letak banner..link kan kt post..
tagged 6 orang*pastikan orANg yang kita tag ni tau
~tamat 5 feb
2011~

jeng jeng....
al kisah
nya...

L+I+N+T+A+H
haaa.. kowg tau kan bunyik nye hapeee..
eeeeee..... mak datukkkk,... tersngat geli
yang amat teramat..tulun la faham..
binatang tak bertulang ni agak bertuah untuk dia m`promote` kan diri dalam contest ni..
hakhakahak
cerita bermula ketika bercuti di kampung..
apabila satu hari tu petang yang mana langit nya cantek..almaklumla baru lepas hujan..kununnya la nak pergi memancing dengan semangat kewibawaan dapat mengalahkan
sedara2 yang lain...
kitaowg memang nak tengok je s
ape lagi terel bab2 memancing ni..

(uhuksss... tolong k,even i ni girl tpi i minat okeeee...=D )

kalau yang cacing2 tu memang suruh kzen2 yang macho la kan tulun carikkan..
sebab geli wooo...nak pegang lagik la..geli geleman lak rse..
oke.. dah siap letak cacing semua tu, ayun la dengan jay
a nya tali pancing ke kolam atuk
yang agak besaw gak kalo dilihat..
fuhhh! best..angin sempoi je meniup sambil tunggu nak dapat ikan ni..
tunggu punye tunggu..
3min...5min...
pastu.....
perrr... rasa ada something yang merayap kat kaki..
hape lagi..tengokla kan..
aaa!!!~
menjerit.. selipar terpelanting ke atas
joran terlepas dari tangan
kzen2 semua terpanau jap bile menjerit macam nampak hantu
siap gelak sakan lagi bila dapat tau rupanya lintah yang gedempol size nye
yang menyinggah kat kaki ni..
mintakla dorang tulun buangkan..
memangla tulun kan,tapi duk main plak ngan benda alah tu..
apa lagi berlari lintang pukang la sampai rumah atuk...
atuk lak tanya pasal hape yang muka macam kena histeria ni..
gtaw la kan apa jadikk..n now giliran atuk lak yang gelak sakan..
hamboiiii... *merajuk japp

haa... tu je la kot..nak cerita panjang2 ni haishh taktahan ble imbau balik..
~mana jari nak kena menari atas keyboard ni lagik~
hehehe

~sekian~