Friday, February 15, 2013

Hariku...

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg



salam semua..

today penat sikit..sebab menghadap laptop sehari suntuk untk report islamic banking.. syez cakap..sampai berair mata menghadap..tu pun kena push diri sendiri biar semua keja siap.. tapi sekarang tengah tergendala sebab ada certain yang tak faham d mana ye buku dengan internet bercanggah.. macam student and lecturer.. ha a kan.. haritu kiowang 1 group tanya miss..  dan dan dan jawapan dan pemahaman kami berbeza.. aiseymen! ,memang tersangkut lorrr.. macamana ni ? report nak kena submit dah ni minggu depan.. minggu depan bunyik macam jauh.. meh nak gtau ikut hari, nak tau ada bape hari lagi ? ada 3 hari lagi.. fuhhhhh! mau tau la kan. otak dah berkeras simpul dengan ayat2 dalam kepala bagi membentuk 1 ayat yang ada information bguna..dan dan dan untk jawab test quiz nanti dan carik idea untk presenttion nanti..overload plak rasa otak ni...tengah duk baik loading, jangan duk jem sudah la..mintak jauh dan mintak d permudahkan setiap urusan..

aminnnnn..


Monday, February 11, 2013

Episod cikTED yang baik hati !

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg



haip! haip !
 ini adalah episod cikTED yang baik hati teman kita study
wahhhh ~ gitu
kawan kiter yang kasi cikTED kat kite.
~.~ 

comel je kan ?




 takleh tahan sempat update blog time tengh study.. 
ahaksssz!

*u r so cute,cikTED! LOVE U~

Sunday, February 10, 2013

Study on CNY

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg


hai peeps !
tu dia tajuk entry harini
'STUDY ON CNY'

ye..ye.. peracaya la.. kena study jugak to get more preparation..
eececce..nak jadi student ecxellent jap.. hehehe
*perasan (^^,)

This below picture show it how i manage my time sepanjang holiday CNY
MANTOPPppppsss ! hahahaha
now i believe i can follow my time table
as u see guyz !
time table i agk simple n colourful gitu u ollz!

See......

                                                      *jadual versi under age. Hahahaha


Saturday, February 9, 2013

hai hai CUTi. cuti ke ?

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Bismillahirahmanirahim...
FUHHHHHHHHHHH ! 
lama sudah blog ni terbiar dan di liar kan.. hehehhe
opps ! tak! tak! gurau..

now .. dah 2013..
sekejap aje masa berjalan tanpa menghiraukan apa yang terjadi di sebalik sebuah kehidupan dalam suka duka.
dah banyak lalui. walaupun tak ada la se-garam orang yang telah lebih lama melewati usia.
sepanjang bergelar mahasiswa Universiti ni, banyak la juga kena berdikari. berdikari ok. tapi kena ada tunjuk ajar. karang taktau apaplak. huru hara mau di buat jadinya nanti. al kisah sempena cny 2013, dapat cuti. cuti tu kira cuti la kan. tapi banyak benda kena buat ,yela kan, pejam celik dah masuk sem6 a k a pelajar semester terakhir as diploma in banking.. lagi banyak kena buat.. test..report..quiz..presenttion..
*fuhhhhh! tarik nafas dalam2 sblm sambung.
trip,.. handle event and final exam.... wow ! amazing tak ?
ehh ! normal la kan. nama pun student.
so no wonder la. 
nak2 yang student medic.lagi power.
hebat diorang ni tapi low profile. i like! hehehehe

syez ! sem ni banyak jugak nak kena layan karenah orang ni.
but for me. hati orang tu lagi penting kot.
sebab diri sendiri pon macam tak betul je.. eh! ye ke ?
banyak benda jadi. tapi zaassss! layan kan aje !
lagipun ni last sem kan. harungi dengan jiwa yang kental dengan muka yang berbunga walau dalam hati tuhan lagi tau apa yang terbuku.
iklaskan diri. tawakal. 
redha kalau tu yang d tetapkanNya.
tak semua sempurna. tiap orang akan ada khilaf nya. cuma kadang tu tak sedar di mana silap nya. taktau bila berlaku dan tak mintak pun jadi.
eh eh am i right ??
semoga apa yang terjadi ada hikmah nya.
amin ya rabbul alamin.