Friday, April 29, 2011

Buat kamoo...

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
 
 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  
 
Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....
 
 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  
 
Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  
 
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....
 
 

Thursday, April 21, 2011

Sketsa P vs L

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
sketsa dia dan dia..

perempuan : tak nak bercinta ,, nak kahwin terus .. masuk Laa minang ,, jangan ajak coupLe .. !!
make sure ,awak ada kerja ,umah dan kereta .. ini syarat famiLy saya cakap ..

lelaki : family sy lak ckp nk kne ade degree dlu.. and awk kena totally perempuan yang sebetul nya
perempuan seperti yang d syarat dalam islam

perempuan : nak jadi suami kenala taat pada agama bukan semata mata sebelum kahwin je.kalo kwin
setakat nak bertunjangkan nafsu je jangan harap rumah tangga boleh kekal. tapi biarlah
kerana kasih kepadaNya..

oke.kita doakan semoga dia dan dia bertemu jodoh sebaik baik nya.. Amin ~





Monday, April 18, 2011

SEGMEN : HANDPHONE KU

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

Weeee!~
gempak nie.. excited nak story de mory pasal my handpne ni.. walllah gitu uolss !~ ahakz
nk join gak ker kowg ? haa.. coming
3.. join the segmen.
u want ?

My handphone


taraaaa!~
thats myHeart.. peneman di kala diri ini kesepian.. bayangkanla tanpa nya di sisiku.. ermm.. rasa kosong lak.. sebab macamna nak contact ngan tersayang..kan kan ?
nset ni ayah yang kasi..thanks dad! love u !~
best pakai..
coz ?? haa.. ada byk sebab dan ini antara nye;

1.dapat call& 3G
2.dapat texting
3.wifi-layannn~
4. can hear my fav song.. sound pun oke.cantek
5. en dic pun adoooo
6.can snap2!!~ tu yg penting. cun
7.main games-muahahaha-
8.susah seyh nak jumpa orang pakai nset sebijik mcm nieee..like!~
9.skrin yang betoi2 wide
10.Mega yg besar
11.download lagu sesuka hati.. hehe

that all~ even ada lagi.. yang penting banyak FUNCTION !!
i like and very the kalike!~
n so far, memang tade yang serupa pakai nset macam ni setakat harini..
my second phone. nokia classic berapa ek??hayoo..lupesss.. hehehe
yang penting dua dua enjoy and happening !!!

-END-

Wednesday, April 6, 2011

dinner OH dinner-d`bankers

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg


hi hi !!!!~
harini kita terbitkan sal dinner malam tadi..
bestttt
t!!!
happening !! syokkkk !!
taktau napa happy,,
maybe sebab RAMAI k
awan2 join gak.

OUR MOMENT PITCHA
hehehe.. like kan ?
thanks guyz!!~

Monday, April 4, 2011

pOM POM

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Hi all..

pom pom ??
apa la agaknya enrty kali ni kan.. harini buat apa?pagi ada 1 kelas.. petang ada koko `hayyak!!~ malam ni ada kelas.. next week kena prepare untuk forum BEL aka kls inggeris..sekarang tengah online sambil di kelilingi ratu2 buku .. malam esok dinner d`bankers.. HARINI puasa tapi rasa macam takleh nak teruskan, sakit dalam perut ni mencucuk cucuk.. perit wooo...dengan angin dalam badan ni.. ermm... asal la takleh lepas dari sebarang penyakit? ke sebab tak pandai jaga kesihatan diri? mUNGKIN.. hahahaha..
ermmm.... memang senget je rasa.. lagi two weeks da nak final.. kena target tinggi ni..nak dapatkan creadit hour... so far ok rasa nya untuk final.. just kena be smart work not hard work...kan kan ?

alamak tetiba teringat, i miss somone..
rasa nak tebus kesalahan pada someone tu balik.. tapi taktau macamane nak mulakan.. da bagi hint, dia pula tak nampak..
for him,im so sorry for my stupid mistake. i cant' care your feelings...
i dont know how to express it.. i just hope u can find someone who can love u more than me....... if u want me back to u, i will... i want be the best women after ur mom in ur life.. i can be ONLY for u.. how much now i miss our moment... our danced in tradisional.. our time with book at library.... and ur eyes to me~ how gentle u r to get me as ur lover on that time..

-END-

Toing Toing

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
salam readers yang cutest!!..
lama plak tak update.. tengok orang asyik duk update make me so jealous.. motif??? ye la kan... da bersawang ala ala menyawang.. hahaha.. apa punya bahasa la... hancorrrr !!~ haha..
today dapat tau ex bf bertunang.. ok.. no hal la.. chill !!~
xpuas lagik hidup bermanja manja dengan family..takkan sempitkan usia muda, yang penting nak carik ilmu, nak happy kan mak ayah.. ermm..kalau di fikirkan balik, hidup bertunjang kan nafsu ni tak kemana pun.. nak carik teman yang boleh melakar ke dunia dan akhirat,, itu penting.Melainkan hanya DIA yang tahu segala nya...
yang penting. mak dah cakap, tamo lepaskan lagik anak dara nya yang agak toing toing niee.. haha.. sebab?? perangai macam budak budak.. camne la nak jadi wife orang.. aiseymen ! terkena jap batang hidung sndiri~ agagaga
apa apa pun.. semoga kalian bahagia.. hati ni tade nak cakap apa apa just HAPPy.. syez ok. tade kaitan antara hidup dan mati.. hahahahaha
done it for today!! LOVE u guyz!! =)