Monday, January 31, 2011

YANG SEMPURNAKANKU CONTEST

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg


HEHE...
. join
contest dari cikRara
dah jadik follower so bloehla join..

all this pic adalah
yang terrrrrPENTING in myLife
tade semua ni.tak bermakna myLIfe..

~love.love.love~

so
calon calon nyeeee..

JENGjeng...


my sweet parent


my siblings



my cousin2.. ada lagik ni.. so sorry mana yang tade.. =(


my friends

THERE you r always in my HEART
EVEN ada lagi sepatut nya...
tapi tu la kan..
pic kita bersama tade snap2 bersama lagikkk..
walau apa apa pun
in my hEART..

tag:




Suai kenal BLOGGER BARU : Edisi Februari

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
agak MENARIK PERHATIAN UNTUK JOIN ..
hehe al maklumala baru lagi
dalam dunia blog ni..



Firstly
kena letak header BEN ASHAARI BLOG
Tajuk : ikut yang atas tu dan linkkan ke entri ini ...

SEcondly
bagi pendapat tentang laman web ini: WWW.1TUBE.MY

LAGI...
pendapat tentang DUNIA BLOG DI MALAYSIA SEMAKIN MENARIK KERANA...
bla bla bla..


Pendapat untuk laman web...

kira oke la .. mean rakyat malaysia pun ada 1 tube ni.. ala ala macam youtube.. boleh download.. boleh search mana nak.. agak WOWW ! and nice looking even simple..siap ada chat box lagikkk..



DUNIA blog di Malaysia semakin menarik kerana ada nya penggiat yang sudi mencoret kan dunia blog dengan daya kreatif mereka apabila hiasan blog yang agak menarik perhatian..terutama header.. dan cara susunan widget yang di atur.. memang respect dengan blogger malaysia yang tak kering idea buat contest .. bukan tu je tapi dalam menambahkan pendapatan seharian melalui iklan o bisnes online ni.
lagikk.. tak ketinggalan dengan isu semasa.. kebanyakan blogger menulis entry dorang dengan info info terkini .. tentang apa dah jadi kat serata dunia harini..
lagipun ini jugak membuktikan bahawa malaysia semakin maju.. teknologi yang semakin canggih boleh membawa kepada jutaan kenalan dari luar dan dalam negara..
berkongsi tips..sekurang kurangnya tak jadi macam katak di bawah tempurung..
lagipun senang,... nak jual,beli apa pun semua tahu melalui blog.. bukti nya dah banyak kat blog ni.. masa pun tak terbuang nak kesana kemari..

~sekian~


Sunday, January 30, 2011

jeJalanjalan

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
:11: uishhh...
happy glew harini.. glew pun tak hepi..
hehe

home
home sweet home..
duduk kat rumah
menghadap my lappy
bukak blog bukak fb
haha.. apa kejadah la...
ni pun baru balik dari jumpa kawan kawan time sek men..
walaupun sekarang 1 uitm tapi nak jumpa tu...
huh ! payah...
:face53:
almaklumla.. masing2 bizi..
ngan assigment lagikk
linux_penguin

tadi keluar kawan drive
smpai rumah kawan sorang tu,ct
ada mak cik yang tegur..
dahla muka masam
saspek la kan macam xsuka je parking kereta dekat ngan umah dia
tapi kata ct
lantak kan aja..mak cik ni bukan betul pun
haha..gelabah gak time tu apa pun

:131:

huhu..
tanpa peduli kan sape2
kami fikir mau blah dri situ cepat2 tanpa mau terserempak ngan mak cik tu lagikk
ct pun bersiapla..
akhirnyeeeeee.....
mujur mak cik tu xde kat depan rumah dia yang hangau tu..
huhuhuhu..
syukurrrrrr..

:102:
oke..kami teruskan lagi prjalan ke rumah syu.. sorang lagik kawan..
sampai sana time orang lunch..
mak syu suruh lunch,,jadi kami pun makan,,
sambil makan sambil story..
:39:
rindu sesangat time tu..
cerita pun bukan main syok
tup..tup.. jam dah pukul 2 ptg
kami pun minta diri untuk pulang
:50:



~sweet day will always in my mind!~

blogger-mysweetden.blogspot.com

Saturday, January 29, 2011

SweeT 9Teen

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Hey there ! 29 jan 2011 jadi paling seronok...
tapi kasihan kat my dad... a lot of money dah abis di keluarkan semalam...
thanks pada yang sudi wish...
ramai yang wish kt wani zailan punya fesbuk..
dekat 1 jam baru siap reply komen dorang..
tape.. tak kesah.. sebab hati tengah senang kan.. hehe..

semalam kn,memang syok gler shopping..
bantai je mana nak..
no permission dari my mum n dad..
letak je dalam trolley then tolak lagi kehulur kehilir cari barang..
hehehe... buruk punya perangai..

pastu nampak lagi kasut wedges,.
memang cantek..
gtaw kt my mom.. my mom suruh tengok lagi kot2 ada yang more than that..
tapi tade.. jadi i amik yang itu..
itu dia... *CANTEKKKK.. hehe

pastu malam keluar lagi..
pergi dinner..
memang best makanan kat ctu
dengan angin yang menerjah
al maklum la.. makan kat tepi pantai..
keluar lagi my dad`s money..
so today nak keluar lagi...
hehe
ni la kerja nya..
keluar..keluar..keluar lagi
n
also money,money n money again..

haa.. kawan2 cakap i da tua..
sori oke
‎19teen look more younger than 18
haha.. lagipun no 19 nampak sweet dari 18..
hehe

nanti i story apa lagi da jadi
-thanks cutest for reading-


-HAPPY BIRTHDAY TO ME-

HAPPY BELATED DAY TO ME

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

Friday, January 28, 2011

25 things about ME..jeNG2

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg

TERIMA KASIH
dan dengan hati yang berbunga bunga kepada
kerana telah menge`tag`kan
hehehehe.. 1st kena tag rasa hepi.. =)
(memanjang senyum,...)

mari mulakan
jengjeng....

I asal klang selangor walau bagaimana pun stay kat dungun terengganu..

tarikh? haa.... 29 jan 1992..
means esok..
huihui

i anak 1st dari 5 adi beradik

it something special b`
coz adik i yang last tu twin..

there are....aina&aiza

i suka pinkie...
`GardizLikePinkie`
hehhehehhehehhe

lagi...i suka holiday
jadi masa form3 i can move dengan subjek geografi
kalo bab2 tempat ni memang i yang akan excited jawab dalam kelas
(cewahhhh...*perasaan jap)

my family adalah jantung hati i selamanya..
my dad..my mom..
alwiz ada walau kat mana pun i ada..
tiap kali ada prob,kat dorangla tempat luahkan masalah
penah gak dengan muka takmalu menangis dalam henpon..
huhuhu

anak manja lagi ter`over manja.
tanpa segan silu i gtaw u guyz pekara sebenar..(maluuuuu)

oke..
i ni petang2 suka berblogging and blog walking
syez ! blogger malaysia memang kreatif
naknak yang header..
aiseymen ! jelez lak tengok..
yang ke 10..lagi 15
(ADESHHH! byk agy tu..)

sekarang study kat uitm

course:im d` bankers(DIB)

time f5 i amik aliran sains tulin..
jatuh cinta dengan perubatan ni..tp takde rezeki so nak tak nak kena tukar ke bahagian bisnes means banking

time sekolah gak jadik pengawas pusat sumber
merangkap naib pengerusi yang di pimpin oleh pengerusi,en iqbal..
best teamwork ngan dia nie.. not bad la orang kata..

cinta monyet tu penah la kan..
ngan tuttt..
hahhaha.. apapun tu da berlalu..yang pasti time tu agak `hot` gak kat sekolah
bayangkanla...1 sekolah tau..
mane ntah dapat taw.. malu glewwww

sekarang kan musim cuti raya cina,
so i nak luangkan masa ngan family even mydad kena kerja
tapiiii.. tu yang tak syok tu

kampung my dad kat bukit badong kuala selangor..kowang tau??
jom la jejalan..

kampung my mom lak kat bukit bunga kelantan.. tau?
jom kita meronda

so,kampungku d barat dan timur,.parent decide duk kat terengganu..
deal kan? hehe
tu pun pasal ayah kena pindah terengganu time i kecik2 dulu

kalo boleh nak abis belajar sampai PHD..
reallyreally want it..

fashion semasa?? mestila kena follow
tapi beragakla kan..

i anti glerrrr ngan orang yang merokok ni..
tolongla faham..tak suka !

agak terrrrtarik dengan gadet2 yang comel lagi kiut miut nie..

PELANGI ! COLOURFULL .. teramat gemarkannya....

i orang yang simple BUT amat cerewettttt..hehe

SEKARANG plak kena tag 25 orang lagi untuk buat benda sama macam APA i dah buat ni... so..Buat ye jangan malas-malas. Kalau dah pernah buat, just drop ur link here (kat komen lerr). Kalau tak ada masa, buat la slow-slow okeh! Dah siap tinggalkan link di ruang komen. Thanks!

Tuesday, January 25, 2011

kerana diriMU begitu BERharga

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
bersama keyra..kawan 1 geng uitm.. geng d`bankers...


time lepak tpi bukan sembarangan lepak oke ! kitaorg ada diskusi..


merenung,mencongak,mngira.. what will going happen..






tak pernah sesaat i menyesal apa yang telah i nikmati selagi hayat di kandung badan..
hehhe.. agak dramatis..
this pic show my friends yang rapat selama
i kat uitm ni..
dorang bagi support
walaupun macamana my condition time tu..
i appreciate got them as my friend..
i love you guyz!

kalau korang tak ada
rasa tak bahagia hidup ini
korang dah ceriakan hari2 yang di lalui
dengan 10001 kenangan manis
yang teramat manis

SWEET
BEAUTY
SPORTING
bEST
SEMPOI
GLER2

that you`r guyz...
KEPADA kawan kawan ku yang lain
kowang pun amat best

AIEYN,MARINA,TQAH,CKIEN,ZQAH,HUSNA,EINI,FARA
N groupBMD1122B

LOVE YOU GUYZ!
KOWG GEMPAK GLEWWW..
hehe

DAN KERANA DIRIMU BEGITU
BERHARGA !~~ =)


Monday, January 24, 2011

MY FUTURE HUSBAND

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
hello cutest !
so boring la.. walhah ade assigment.
..ermmm...

i had story..
begin with....
`bengang betul la dengan sorang mamat dia..
ada makwe buatla cara ada..ni nak babitkan i dalam diorang punya prob..
ajak tunang,khwin...
heshhh ! merapu ! i not really bad oke ! sampai nak ambil hak orang ni..
sekadar teman nak tolong selesaikan masalah tu boleh la..
not mean i nak jadi orang
yang ke3 !
syez beb !
malas i nak bertekak nak suruh dia
baik dengan makwe dia lagi..
padahal makwe dia not bad.. cantik la jugak.. yang tak faham tu kata sayang tapi ntahla..
NO KOMEN !
ahad next week makwe dia nak datang ke rumah dia..
bincang masalah.. i know what his gf feeling ! b`coz i had trought that many time ! plez! dont play our feeling ! that why malas nak ada partner ni... macam my frenz.. dah terang2 pakwe dia tu dasar takleh d percayai.. so i decide nak study sampai finish.. no bf ok! and i waiting
MY FUTURE HUSBANd.. =)

hope sesangat my future can give
all his best to me

be his lover
be his heart
be everything..

i will LOVE you until my end

cewahhh ! ayat ! h
ahaha
takleh bla !
tapi kalo betul pun apa salah nya.=p
(gataiiiiiiiiii)

~aku inginkan dirimu~


Sunday, January 23, 2011

" AKU , BEN ASHAARI dan ELEE MARDIANA "

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
TUT..TUttt...!!

`new message` dalam inbox facebook oleh abg ben.. menceritakan kisah duka seorang yang malang .. terharu lak baca.. orang tu pun 1 hal.. takde perasaan langsung... agakagakla nak buat jahat pun! hesh ! sampai cacat di buat nya.. belum masuk belanja kos lagi..efek dari semua tu.. dunia dunia.. macam macam hal.. memang kasihan.. tape2 nanti 1hari orang yang buat hal tu akan menerima akibat nya tu..

jadi sebagai rakyat malaysia yang lagi prihatin marila sama2 kita bantu,macam apa yang di buat oleh ELEE MARDIANA
sokongan padu amat di perlukan

tengokla.. apa jadi..

sekian ~

Thursday, January 13, 2011

no wonDer

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu !

arhhhh !! fine ! takmahu sekali kali terikat dengan lirik ni secara totally !
tension kalu fikir pasal ni jep !
nanti ntah ke mana menerawang..
sebab asyik fikirkan c`dia` nanti..
(aiseymen... haha)

macam sekarang ni pun i lock my heart
even ada yang ajak berr`couple`.. sorry to say
kalau sekadar berteman tu i pun oke jep..
but no more than that..
bukan kes jual mahal.
silap besar oke..
cuma takjumpa yang sesuai lagikkk..
tengok kawan2 couple pun macam trouble jepp
sebab dorang punya partner agak jauh
dari pandangan mata
so,macam2 boleh jadi
dan takde sape tahu apa akan jadi..

im single !

taktahu nak tulis apa lagi ni..
tengah hari ni agak hot
tapi awan terus berarak melindungi bumi dari terik matahari
di bumi terengganu..


alangkah indah nya dunia
kalau kita bersama selama nya..

-wani in wonderland-




Monday, January 10, 2011

F.R.I.E.N.D

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg


Snap !
catch it !~
hehe...
here you are..
pic menunjukkan kami gembira ...
nila kawan2 wani... dorang baik..
happening.. gempak..ada je nak buat lawak..
yang penting O.K.E..
TIME ni otw nak
pergi gadung..
nak makan kat luar..
actually baru habis kelas BEL..
cun2 kn?comey je..hehe






Sunday, January 9, 2011

BEL ?? assigment?

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
hyep !
penat..letih.. dan seangkatannya menjadi rutin harian... memang best..memang syok..(ppssstttt.. ! tak tertanggung dah ni nak abiskan sem 2 nie...
:face62: uishhhh) tapi takpe buat muka selamber je..walhah dah macam tahap dewa dah ligat kepala mencari idea nak siapkan assigment..
ting tong !

:100: assigment lagi.... dan lagi.. haha.. (muka tersenyum sandu..sandu?apa tu...?) harini dengan kawan sekelas kena siapkan essay dari sebuah article..oke..fine.. tapi GEORGE CLOONY?(ye ke eja mcmni??) siapa kenal?siapa tahu? .. 1 kelas wani tak tahu.. and our lecture said: i fell big suprise!because you guyz dont know who GEORGE CLOONY..kata nya selebriti.. kami memang taktahu..be honest...hehe.. agak terganga..
:131: haha...

takpe.. better buat research.. takla ternganga lagi nanti..sempat update blog, ni pun lepas siapkan prenttion untuk esok.. lega jap.. tapi tak lega sangat..sebab ESSAY not complete yet!
blogger-mysweetden.blogspot.com
how it can done??
tunggu jela bila siap..yang pasti sebelum esok..pasal esok dah nak kena submit..

miss!! give us some more time please??
can she hear?
:face15:

dont think so..
(LOL)

K..ada masa update lagi..
see you soon..
thanks for read
u r cutest!~
daaa.. !
blogger-mysweetden.blogspot.com

Saturday, January 8, 2011

me aka student uiTM

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
salam semua...

dah seminggu berlalu..harini baru berkesempatan update blog..banyak glew assigment nak kena siapkan..
:face53: (ayoyo ama..) hampir 93% dah siap.. dan mesti disiapkan.. kalau tak makin banyak la jawabnya.. tengah demam pun kena kuatkan diri jugak..
:face41: nasib baik rumah dekat(belakang rumah je...

:face50: haha.. ni pun tengah sakit kepala.. apa la nak jadik.. huhu... minggu depan mean esok belajar lagi dan lagi.. takpe2.. dah tugas seorang pelajar..redha jela..
:face53: jadi student uitm ni agak kena tahu berdikari.. takkan nak suruh mak ayah kan yang tolong daftar kan kos? haha.. agakla..

:face48: sem 2 ni memang di akui agak sedikit penat..sikit je oke.. ! tapi hari selasa lagi full..dari pagi sampai malam..
:face43: arghhh...! sabarrrrr... ada hikmah di sebalik semua ini..

:face64: wani percaya... apa apa pun belajar tu di tuntut walau apa cara sekalipun.. 1cinta..macam lagu kat blog wani ni walau ada seribu halang yang menghalang tetap akan di teruskan cita cita untuk belajar sampai ke puncak..dan hanya padaNya wani berserah..

menjiwang lak..haha.. tapi betul apa..kan kan ?
memang betul la kan..
:face75: pasrah jela..

kt uitm tak dapat online..sabar je wani tengok orang lain online.. broband punya pasal..hesh !
blogger-mysweetden.blogspot.com

tapi sekarang dah oke ! coz my dad seorang yang prihatin dengan ke`cerewetan` anaknya ni..hehe
dan my mum yang tau ke`sengetan` anaknya ni..
memang agak `over` wani nie..
pantang ada masalah sikit..parent la tempat mengadu masalah..
tapi best apa.. hehe..
dari keseoranganblogger-mysweetden.blogspot.com tak ke kesian tu..?
huhu.. wani sayang mak ayah.. harap sangat dapat buat dorang bangga
dan doakn dapat masuk ke syurga akhirat kelak..
amin...

sekian....
wink

Saturday, January 1, 2011

weLcome 2011

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

pembuka bicara salam igatan sempena tahun 2011..
(perghh..bermadah plak cik wani nie..)


:face44:

TAHUN 2011 menjelang sudah.. azam baru terus berganti dengan semangatnya..
ok ! apa masalah nya ? pernah tak kamu semua berfikir kekadang azam tu sebut je terlebih lebih buat nya hangat2 tahi ayam.. plastik tu !
dan ini akan menggambarkan keperibadian kamu semua pada tahun tersebut..
jadi jujur lah pada diri sendiri, dan tak semudah itu untuk kita men`jaya`kan nya..
betul tak..?
blogger-mysweetden.blogspot.com
boleh muntah darah sieyhh..hehe
so depend kepada kalian untuk terus berfikir dan berfikir sampai la kamu tidak sedar kalau rambutmu tidak seusiamu
dan kerana dirimu begitu berharga!
..hehehe !

Ada orang text wani tanya tengah buat apa.. kebetulan tengah tengok blog gf GK harimau malaya a.k.a apek,jadi bagitau la kan.... ternyata ! gf dia mcm ok dan boleh terima kalau bf dia menjadi fanatik kepada gadis2 rupawan di luar sana.. salute lah dengan dia ni ! sebab kalau wani,wani tak mahu nya ! jelas akan menjadi teramat dan akan bosan dengan semua ini..
:face74: Sungguh tak mahu !
exclaim

Opss..lari tajuk lak !
hehe
azam tahun 2011,antaranya..
jeng..jeng..
  • belajar betul2
  • mau `dekan` !
  • buat mak ayah gembira
  • jadi anak solehah
  • kurangkan perasaan malas!
  • pokok nya semua yang positif semuanya
blogger-mysweetden.blogspot.com
(semangat glew cik wani ni..hehe..)

cintan cintun ni tolak ketepi dahulu..kejar cita2 yang menjadi destinasi tujuan sekarang..
kepada priya2 di luar sana, hargailah perempuan di sekelilingmu..
:face46: