Saturday, February 9, 2013

hai hai CUTi. cuti ke ?

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/06/cara-memasang-retweet-button-pada-blog.html#ixzz1ZDutWuHg
Bismillahirahmanirahim...
FUHHHHHHHHHHH ! 
lama sudah blog ni terbiar dan di liar kan.. hehehhe
opps ! tak! tak! gurau..

now .. dah 2013..
sekejap aje masa berjalan tanpa menghiraukan apa yang terjadi di sebalik sebuah kehidupan dalam suka duka.
dah banyak lalui. walaupun tak ada la se-garam orang yang telah lebih lama melewati usia.
sepanjang bergelar mahasiswa Universiti ni, banyak la juga kena berdikari. berdikari ok. tapi kena ada tunjuk ajar. karang taktau apaplak. huru hara mau di buat jadinya nanti. al kisah sempena cny 2013, dapat cuti. cuti tu kira cuti la kan. tapi banyak benda kena buat ,yela kan, pejam celik dah masuk sem6 a k a pelajar semester terakhir as diploma in banking.. lagi banyak kena buat.. test..report..quiz..presenttion..
*fuhhhhh! tarik nafas dalam2 sblm sambung.
trip,.. handle event and final exam.... wow ! amazing tak ?
ehh ! normal la kan. nama pun student.
so no wonder la. 
nak2 yang student medic.lagi power.
hebat diorang ni tapi low profile. i like! hehehehe

syez ! sem ni banyak jugak nak kena layan karenah orang ni.
but for me. hati orang tu lagi penting kot.
sebab diri sendiri pon macam tak betul je.. eh! ye ke ?
banyak benda jadi. tapi zaassss! layan kan aje !
lagipun ni last sem kan. harungi dengan jiwa yang kental dengan muka yang berbunga walau dalam hati tuhan lagi tau apa yang terbuku.
iklaskan diri. tawakal. 
redha kalau tu yang d tetapkanNya.
tak semua sempurna. tiap orang akan ada khilaf nya. cuma kadang tu tak sedar di mana silap nya. taktau bila berlaku dan tak mintak pun jadi.
eh eh am i right ??
semoga apa yang terjadi ada hikmah nya.
amin ya rabbul alamin.

No comments:

Post a Comment